Bandentips voor de kampeerauto

Bandentips voor de kampeerauto

jun 26
Bandentips voor de kampeerauto

Ga je deze zomer met de kampeerauto op stap en wil je er een onbezorgde vakantie van maken? Zorg dan dat je onderstaande bandentips voor de kampeerauto goed doorneemt. Dan weet je namelijk zeker dat je een ontspannen vakantie tegemoet gaat!

Zorg voor een goede bandenspanning

Het is belangrijk om minimaal 1 keer in de 6 jaar de banden van de kampeerauto te verwisselen. Daarmee voorkom je een klapband bij je kampeerauto. Het is sowieso altijd handig om te checken of er wel echte camperbanden onder de kampeerauto zitten. Deze camperbanden zijn speciaal ontwikkeld door fabrikanten voor de kampeerauto.

Naast het vervangen van de banden, is ook de juiste bandenspanning erg belangrijk. Er is geen algemene regel welke bandenspanning het beste is. Meestal staat de maximale bandenspanning van een kampeerauto op de banden zelf vermeld. Ook in de cabine van de kampeerauto kan het vermeld staan op de witte sticker.

Het profiel van de wielen

Naast de bandenspanning is ook de profieldikte van groot belang voor de banden van een kampeerauto. De beste profieldiepte van banden bij een kampeerauto is vastgesteld op 1,6 millimeter. Bij een kampeerauto is niet alleen de profieldiepte maatgevend, maar ook de veroudering. Gaandeweg de jaren kunnen er scheuren en zwakke plekken ontstaan. Wanneer je dit over het hoofd ziet, kan de situatie zich voordoen dat je stil komt te staan op de weg.

Maak een afspraak bij de garage

Vertrouw je het toch niet helemaal voordat je op kampeervakantie gaat, ga dan langs bij een verhuurder van campers of dealer. Deze kan je vaak voorzien van een goed advies en de camper misschien gelijk eens een goede onderhoudsbeurt geven. Op de site van ANWB vind je nog veel meer tips op het gebied van campers.

Concorde_Alkoven-Wohnmobil

Is alles in orde? Dan is het de hoogste tijd om op vakantie te gaan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *