De schoonheid van Limburg

De schoonheid van Limburg

jun 19
De schoonheid van Limburg

De schoonheid van Limburg is in veel liedjes bezongen. Die zijn lyrisch over de heuvels in het zuiden met hun bronsgroene eikenhout en de malse korenvelden. En ze geven aan dat de Limburgers trots zijn op hun eigen taal en gebruiken. En dat die liedjes gelijk hebben, dat kun je tijdens een heerlijke vakantie in Limburg zelf ervaren.

Vakantie in Limburg
Er zijn heel veel manieren om van deze mooie provincie te genieten. Bij voorbeeld tijdens een verblijf in een van die mooie kleine hotelletjes in een traditioneel Limburgs dorpje of ergens op het platteland. Ook een stacaravan huren in Limburg op een van de gezellige campings geeft alle gelegenheid om kennis te maken met de natuur, de steden, de cultuur en de aparte sfeer in Limburg.

Bezienswaardigheden
Steden als Maastricht en Valkenburg zijn een bezoek meer dan waard. Met mooie kerken, musea en toeristische attracties. Het werk en de omstandigheden in de vroegere steenkolenmijnen worden weer levend in de mijnmusea in Meerssen, Heerlen en Valkenburg. Beleef de suggestie van een verblijf in een heuse mijnschacht en ervaar hoe de steenkool daar werd gewonnen. Ook de mergelgrotten in Maastricht en Valkenburg zijn een bezoek meer dan waard. Kilometers lange gangen waar je kunst kunt bewonderen, sterke verhalen kunt horen over hun boeiende geschiedenis en waarin zelfs fietstochten worden georganiseerd.

Limburgse natuur
De enige echte Nederlandse ‘bergen’ tref je in Limburg aan. De Cauberg en de Sint Pietersberg zijn bekend, maar de Vaalserberg is, met 323 meter, toch echt de allerhoogste van ons land. In Limburg kun je heerlijke wandelingen en fietstochten maken. In het noorden bijvoorbeeld heb je de Lammetjesroute op de Bergerheide of de Leumolenroute nabij Haelen waar je naast langs de molen en de beken ook door de typische holle wegen wandelt. Het zuiden is een paradijs voor wandelaars. Door bossen, valleien en langs wijngaarden. Door het Geuldal en de sfeervolle Limburgse dorpjes zoals Gulpen, Echt, Susteren en nog heel veel andere.

Cultuur en festivals
In Limburg weten ze wat feesten is. Er zijn, verdeeld over het hele jaar, diverse feesten en festivals. Carnaval wordt in elke stad en dorp uitbundig gevierd. Ook Pinkpop in Landgraaf in juni is natuurlijk heel erg bekend. Maar ook Bospop in Weert en het Zomerparkfestival in Venlo trekken elk jaar heel veel bezoekers. Een stacaravan huren Limburg brengt dit alles ook voor jou heel dicht bij.

Kijk voor meer informatie over Limburg op de volgende sites:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *