Een camper kopen, waar moet je op letten?

Een camper kopen, waar moet je op letten?

sep 02
Een camper kopen, waar moet je op letten?

Je staat voor een nieuwe uitdaging. Je wilt namelijk een camper gaan kopen! Je reist al een tijdje Europa door en je huurt daarvoor elk jaar een camper bij een particulier of een verhuurbedrijf. Het liefst wil je echter een eigen camper hebben, omdat het natuurlijk veel gemakkelijker is. Waar let je dan allemaal op als je een camper koopt?

De aanschafprijs

Het belangrijkste wanneer je een camper wilt kopen, is natuurlijk het geld dat je er aan uit wilt geven. Misschien heb je er al jaren voor gespaard en geld voor apart gezet. Maar misschien ben je juist wel van plan om een camperfinanciering te regelen en elke maand een bedrag af te lossen, waardoor je deze aankoop niet langer hoeft uit te stellen. Het is daarbij wel handig dat je eerst een aanvraag indient bij de kredietverstrekker, zodat je weet tot welk bedrag je kunt lenen voor een camper.

Kilometerstand

Niet geheel onbelangrijk is ook het aantal gereden kilometers dat op de teller van de camper staat. Hoe meer kilometers er op de camper staan, des te groter is ook het risico dat bepaalde onderdelen slijtage hebben opgelopen en binnen kort tijdsbestek vervangen moeten worden. Daarom is het verstandig vooraf een check te doen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. En regel natuurlijk een goede verzekering die bij schade bepaalde zaken dekt!

Voorbereidend werk

Je kunt het beste voor jezelf vooraf een overzicht maken wat je precies aan de camper wilt uitgeven. Je kunt daarbij een marge hanteren, dat je iets boven je budget uit komt. Er kunnen namelijk altijd onverwachte kosten om de hoek komen kijken. Beslis niet te snel, want een camper is namelijk een grote aanschaf. De vraagprijs van de camper moet niet alleen reëel voor jou zijn zijn, maar het moet ook overeen komen met het aantal kilometers dat er mee gereden is en de dagwaarde van de camper.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *